25 Mart 2009 Çarşamba

Windows belgeleri kurtarmak

Eğer Windows kullanıcısı oluştururken Belgelerim klasörünün gizli olmasını seçtiyseniz ve şifrenizi unutmak, windowsun çökmesi gibi bir nedenle bu Belgelerim klasörüne ulaşamıyorsanız, aşağıda anlattığım şekilde bu dosyaları kurtarabilirsiniz.

Öncelikle Windows'u güvenli modda açmanız gerekiyor. Bunun için bilgisayarınız açılırken, windows başlamadan önce F8 tuşuna birkaç kez basın. Gelen siyah ekranda "Güvenli Mod" seçeneğini klavyedeki ok tuşları ile seçip, Enter tuşuna basarak Windows'u başlatın. Daha sonra windows gezgini programını çalıştırıp C: altında bulunan "Documents and Settings" klasörüne tıklayın. Ulaşmak istediğiniz kullanıcı adı, bir klasör olarak görüntülenecektir.
Bu klasöre sağ tıklayıp, açılacak pencerenin en altındaki Özellikler bölümüne gidin.

Açılacak pencerede, üstteki sekmelerde, "Güvenlik"i, açılan yeni pencerede de "Gelişmiş"i seçin. Üst sekmelerde "Sahibi" sekmesini tıklayın. Alttaki listeden kendi kullanıcı adınızı seçin. "Altta bulunan "Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir" yazısının yanındaki kutucuğu işaretleyin. Tamam tuşuna bastığınızda, kopyalama işlemine benzer bir işlem yapılacaktır. Bu işlem tamamlandığında kullanıcı ismi altındaki klasör ve dosyalar ulaşılabilir hale gelecektir. Size gerekli dosyaları tercihen yeni oluşturacağınız bir geçici klasöre veya yeni belgelerim klasörüne taşıyabilirsiniz. Bu işlemle sadece belgelerinize değil, eski sisteminizdeki masaüstünüze, sık kullanılanlar klasörüne, eğer Firefox kullanıcısı iseniz, bu programınızın tercih ayarlarına ve daha pek çok ileri düzey kullanıcı dosya ve ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Bu işlemi eğer bilgisayar sisteminiz açılmıyorsa, bu sistemdeki harddiskinizi başka bir sisteme ikincil harddisk olarak bağlayıp yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder